A Kultkikötő kiemelt programjai a kéthelyi Kristinus Borbirtokra költöznek

Együttműködési megállapodást kötött a Dél-Balaton két meghatározó kulturális- és élményközpontja 2017. február 17-én Kéthelyen. A Kristinus Borbirtok a Kultkikötővel közösen számos különleges kulturális programot kínál Kéthelyen az idei évben, népszerűsítve ezzel a magyar kultúrát és a balatoni turizmust.

A Balaton kulturális élménytere, a Kultkikötő és a Kristinus Borbirtok kapcsolata 2016-ban kezdődött, amikor a Kultkikötő a Kristinust választotta borászati partnereként, így a különleges kulturális élmények mellett a dél-balatoni dűlők kincseivel is megismerkedhettek a Kultkikötő vendégei. A 2017-es stratégiai együttműködés célja, hogy a két fél színvonalas előadó-művészeti tevékenységet tudjon biztosítani a borbirtok vendégei számára, népszerűsítve ezzel a magyar kultúrát és a balatoni turizmust. Az együttműködés kiterjed a programok szervezésére, ill. azok közönségszervezésére és kommunikációjára.

Florian Zaruba, a Kristinus Borbirtok ügyvezetője elmondta: „Fontosnak tartjuk a helyi kezdeményezéseket és együttműködéseket, így a keszthelyi Pannon Egyetem, a Balatoni Hajózási Zrt. és a Kultkikötő is partnerünk már. Bármit csinálunk, a legjobb balatoni borélményeket szeretnénk nyújtani, ehhez kerestünk partnereket környezetünkben. Tavaly a Kultkikötő vendégei a mi borainkat kóstolhatták, idén pedig a mi vendégeink a Kultkikötő által szervezett programokat élvezhetik borbirtokunkon.”
„Egy tartalmas balatoni nyáreste fő titka a víz tiszta feledhetetlen ízvilágú borok és irodalmi estek, koncertek, színházi előadások, mindez exkluzív légkörben: ez a Kristinus Borbirtok és a Kultkikötő házasítása” – mondta Nemes Zoltán, a Kultkikötő ügyvezető igazgatója.

A közös programok:
02.18. – Tehetséggel Sáfárkodók
Kulturális talk show zenével, verssel, titkokkal. Sáfár Mónika Détár Enikővel beszélget.

03.25. – GreCSÓKOLlár
Zenés irodalmi est Grecsó Krisztián íróval és Kollár-Klemencz László dalszerzővel.

04.15. – Rózsavölgyi Szalon – Széllel szembe – Poénok és poémák – Jordán Tamás stand up estje
Jordán Tamás beszél színházról, életről, saját magáról – erős öniróniával.

04.29. – Müller Péter – Férfi lélek, női sorsok
Beszélgetés a szerzővel, felolvasás a könyvből, kérdések a témáról.

05.13. – Virtuózok koncert
Klasszikus magyar tehetségek komolyzenei műveket adnak elő, időnként átdolgozva.

06.03. – Rózsavölgyi Szalon – Jerome Kilty: Tisztelt Hazudozó!
Bernard Shaw és Mrs. Patrick Campbell különleges kapcsolatának története Jerome Kilty tollából.

07.14. – 07.15. Krisecco Feszt: Kállay Saunders Band, Fábián Juli és Zoohacker, Margaret Island koncert
Ismert hazai előadók váltják egymást a Kristinus Borbirtok szabadtéri színpadán, kísérőjük sok-sok finom bor- és ételkülönlegesség.

09.09. – Szőlőhegyi futás és duatlon – Király Viktor koncert
Már hagyományként kerül megrendezésre a Kristinus szőlőhegyi futóversenye a kéthelyi szőlődűlők között, idén először duatlonnal és Király Viktor koncerttel egybekötve.

10.21. – Szüreti Fesztivál – Kerekes Band koncert
A Kerekes Band Magyarország egyik legkeresettebb népzenei koncertzenekara, így jól illenek majd a sok szőlő és bor közé a szüreti fesztiválon.

11.11. – Szent Márton Nap – Hrutka Róbert és Tompos Kátya koncert
Szent Márton Napján a hagyományos borvacsora mellett idén Hrutka Róbert és Tompos Kátya lép színpadra.

12.09. – Adventi zenés est – Boomerang Baby – Marlene Dietrich ABC
Az Adventi zenés színházi esten a legendás színésznő, Marlene Dietrich nyomába eredve, a díva dalaival és gondolataival.

www.kristinus.hu/hu/esemenyek

https://kultkikoto.jegy.hu/


Cimkék: , , ,

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.