Jótékony Hendikep futóverseny

Térkép betöltése...

Esemény kezdete: 2017-03-30 18:00

Esemény vége: 2017-03-30 20:00

Városliget
Kaposvár, Vásártéri út

A Jótékony Hendikep futóversenyen hónapról-hónapra kipróbálhatja magát kezdő és profi egyaránt (gyalogolni is szabad!). Minden hónap utolsó csütörtöki napján kell teljesíteni az 5 km-es távot. A Kaposvári Városligetben, a futópálya 1 km-es körén, a szervezők minden körben részidőméréssel szolgálják ki a futókat. A dobogósokat érmek, a résztvevőket támogatói ajándékok várják – egyenlő eséllyel, sorsolás formájában.
A Jótékony Hendikep dupla duplán jó!

Mitől jótékony?
Egyrészt azért, mert sportolással lehetőséget biztosít minden résztevőnek, hogy egészségét fejlessze. Fejlődését figyelemmel kísérje és tapasztalatokat szerezzen eredményei által.
Másrészt azért, mert a szervezők saját erőből előteremtik a rendezéshez és a díjazáshoz szükséges valamennyi forrást, így a teljes bevétel jótékony célra – kaposvári alapítványok és egyesületek támogatására – fordítódik.

Hogyan valósítja meg a Jótékony Hendikep az esélyegyenlőséget duplán?
A futásban a versenyzőket azonos feltételekhez juttatja oly módon, hogy a mezőny nem egyszerre rajtol, hanem egyenként. Mégpedig úgy, hogy a lassabbak indulhatnak előbb, a gyorsabbak pedig később. A rajtok közötti különbség pedig pont annyi, mint a megelőző futásoknál mért előny. Ha mindenki pont olyan sebességgel futna, mint egy előző alkalommal, akkor egyszerre érne célba a mezőny. Ez a hendikep versenyek különleges látvány és csodálatos lélekemelő hatása, hogy a célvonalon nagyon sokszor a gyengébb versenyző haladhat át előbb, ami azt jelenti, hogy saját magához képest jobb volt, mint ellenfele!
A másik „hendikep” a rászorultak esélyeinek kiegyenlítése támogatások segítségével. Ezért az 1000 Ft-os „nevezési díj” teljes egészében a támogatottak részére kerül átadásra. Az alapítványok és egyesületek így a legjobban használható – pénzbeli – támogatáshoz jutnak hozzá.

Meghatározása: Rendszeres – minden hónap utolsó csütörtökén 18 órakor kezdődő – 5 km-es futóverseny (regisztráció 17:00-tól).
Helyszíne: Kaposvár Városliget (Pavilon), 1 km-es futókör
Céljai: A futás népszerűsítése.
Versenyzési lehetőség biztosítása mindenki számára, aki kíváncsi aktuális teljesítményére és szeretné fejlődését is nyomon kísérni.
Pénzadomány gyűjtése kiválasztott kaposvári alapítványok és egyesületek számára.
Védnöke: Dér Tamás Kaposvár MJV Alpolgármestere
Rendezők: Kaposvári Szabadidő Egyesület, BSI Futónagykövet Kaposvár, Zselici Tájfutók
Támogatottak köre: Az első évben futó ismerőseink által kerestünk a lehető legszélesebb körben szervezeteket, de ezek köre nem végleges. A rendezők fenntartják maguknak a jogot arra, hogy a támogatottak körét bővítsék vagy szűkítsék. Ebben a kérdésben a Jótékony Hendikep résztvevői is tehetnek javaslatokat új támogatottakra, illetve a támogatott aktivitása is meghatározó tényező lehet.
2017-ben a Fehér Liliom Hospice Alapítvány, a Nagycsaládosok Kaposvári Egyesülete, a Csiky Gergely Színházért Közhasznú Alapítvány, a Nagyboldogasszony Iskolaközpont Jövőnkért Alapítványa és a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület tartozik ebbe a körbe.
A versenyről: A Hendikep versenyzésnek az a célja, hogy egyenlő feltételeket teremtsen a résztvevők között. Ezért a versenyzőket azonos távon, de nem egyszerre indítjuk. A lassabb versenyzők rajtolhatnak előbb. Pontosan annyi időkülönbséget biztosítunk, amennyit az előző futások mért ideje alapján számítunk ki. Az a győztes, aki előbb célba érkezik. A legjobbak érem díjazásban részesülnek, a résztvevők között a verseny támogatóinak ajándékait sorsoljuk ki.
A résztvevőkről: Minden résztvevő legalább 1000 Ft-os adomány befizetése után vehet részt a versenyen. Az adományokat a rendezők összegyűjtik és az év utolsó Jótékony Hendikepje után egyenlő arányban szétosztva adják át a támogatottak számára.


Címkék: Futás, jótékonyság


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.