Modern teniszcsarnokot avattak a Zselicvölgyben

Hivatalosan is átadták ma a somogy megyei Hajmáson a Zselicvölgyi Sportegyesület legmagasabb nemzetközi szabványoknak megfelelő teniszcsarnokát. A Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások minisztériumának támogatásával mintegy 100 millió forintból felépült sportlétesítmény a versenysportot és turisztikai célokat szolgál majd.

- Az egész tenisztársadalom nevében mondhatom: büszkék vagyunk rá, hogy egy modern csarnokkal bővült a hazai teniszpályák száma. Célunk, hogy a Zselicvölgy is bekapcsolódjon a hazai teniszélet körforgásába és remélem, hogy a közeljövőben ez a létesítmény színvonalas versenyeknek ad majd otthont, valamint sok fiatal tehetség ragad ütőt és próbálja ki ezt a csodálatos sportot – fejtette ki Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke.

Sólyom András, a Zselicvölgy Sportegyesület elnöke hozzátette: a casino Zselicvölgy akár edzőtáborok ideális helyszíne lehet, hiszen itt magas színvonalú szállás is várja a sportolókat. Az egyesület a Magyar Tenisz Szövetséggel szoros együttműködésben fogja működtetni a létesítményt. Közös cél, hogy minőségi központok segítsék a tehetséges teniszezők fejlődését. A csarnok a versenyzőknek jó lehetőséget biztosít a gyakorlásra: világszínvonalú nemzetközi tornákat rendeznek pontosan ilyen borítású pályákon. Sólyom András hozzátette: a jövőben akár újabb, a sportágat erősítő fejlesztések is lehetnek Hajmás térségében.

A beruházás turisztikai célokat is szolgál: a szabadidőfarm vendégei számára is nyitott a teniszcsarnok. A mai nappal teljessé vált a Zselicvölgy komplex fejlesztése, mondta ifj. Lóki Géza, a létesítmény igazgatója. A 80 hektáros szabadidőfarm területén a közelmúltban több mint 1 milliárd forintos beruházás keretében nyolc darab háromcsillagos, összesen 32 szobás tájjellegű ház, 150 fős látványpince, valamint 120 férőhelyes étterem épült. A vendégek kényelmét szauna ház, kültéri medence, gyerekmedence, jakuzzi, masszázs és szolárium szolgálja.

Az aktív kikapcsolódást, sportolást futball-, tenisz- és röplabda pálya, bowlingterem, valamint minigolf és játszótér teszi teljessé. A szabadidőfarm a Zselici Csillagrezervátum területén található, amely 2009-ben Európában elsőként kapta meg a „Nemzetközi Csillagoségbolt-park” címet. Adottságai és szolgáltatásai – farmlátogatás, kerékpárkölcsönzés, lovaskocsikázás, horgász- és túralehetőségek, vadles – valódi élménnyé teszik az itt tartózkodást. Lóki Géza hozzátette: a két beruházással eddig 25 új munkahelyet teremtettek, terveik szerint a közeljövőben még többen dolgozhatnak majd a Zselicvölgyben.


Cimkék: , , ,

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.