SHAOLIN – The Mystical Secret of the SHAOLIN MONKS

Fantasztikus, a fizika határait súroló, s talán át is lépő előadást láthat a kaposvári közönség a napokban. Városunkba érkezik ugyanis az a Shaolin-show, melynek keretében tucatnyi shaolin szerzetes mutatja be, hogy a koncentráció és meditáció segítségével tudatunk milyen, szinte lehetetlennek tűnő feladatok elvégzésére sarkallhatja testünket.

Shaolin, a szent Song Shan hegy lábánál fekvő, misztikus szerzetesváros évszázadok óta Kína fizikai, mentális és spirituális központja.

Egy Damo nevű indiai szerzetes alapította a Zen Buddhizmust itt több mint 1500 évvel ezelőtt. Ezen felül a szerzeteseknek olyan fizikai gyakorlatokat mutatott és tanított, amit ő Kung-Fu-nak nevezett. A Shaolin templomot a mai napig Kína egyik legnagyobb szent helyeként és műemlékeként tartják számon. Diákok ezrei fejlesztették tökéletesre Kung-Fu tudásukat a templom körül elhelyezkedő iskolákban, ahol a Zen Buddhizmus szigorú szabályai szerint éltek.

„A mi to fo“ az új show címe, amelyben a 19 legjobb mester és shami (diák) mutatja be hihetetlen képességeit, amelyek túllépnek a fizika határain.

Qi-jük (testi energiájuk) kontrollálása a légzés és az edzések segítségével lehetővé teszi számukra, hogy kőtányérokat, fatálakat és vasrudakat törjenek szét testükön és fejükön. Tudnak lándzsákon, kardokon és szöges ágyon feküdni. Lándzsahegyeket szegeznek a torkuknak, és át tudnak dobni egy varrótűt egy üveg tányéron.

Élőben láthatják ezeket a hihetetlen gyakorlatokat a kolostor történetének, drámai történelmének, a misztikus alapító, Bodhidharma és az ő szigorú élet-szabályainak kontextusába szőve.

A templom misztikus szépsége, a Song Shan hegy archaikus természeti ereje szintén megjelenik az előadásban, akárcsak a Kung-Fu szerzetesek lenyűgöző tömeggyakorlatai.Ezen felül a közönség betekintést nyerhet a kínai filozófia titkos világába, a mítoszokba, és megismerkedhet a Zen Buddhizmus bölcsességeivel valamint, a csi fantasztikus testgyakorlataival, mely maga a test saját energiája.
Az elmúlt 23 évben több mint 5 millióan látták és csodálták a Shaolin szerzetesek misztikus erejét 5 kontinensen, több mint 6000 előadás során.

„A mi to fo“ egy újabb lépés a látványos show továbbfejlesztésében, amely betekintést nyújt a nézőknek a misztikus, régi Kínába.

Az előadás 2018. 03. 25-én lesz látható a városi sportcsarnok színpadán. Jegyek az Együd Árpád Kulturális Központban (Agóra) és a www.jegy.hu oldalon kaphatók.

Forrás: kaposvarmost.hu


Cimkék: , , ,

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.